توی این مطلب قراره یکمی به گذشته برگردیم…
اینکه چطور شد که الان به این انسان تبدیل شدیم و چه بلا ها و مرض ها و سختی هایی رو از سر گذرونیدم !
یادمون باشه تاریخ همیشه تکرار میشه !
ویروس کرونا و قرنطینه طولانی فرصتی بهم داد تا این مطلب رو جمع آوری کنم . در واقع ویروس کرونا باعث شد سوالاتی برام ایجاد کنه مثل اینکه چرا ما که این همه ادعا داریم توی علم و پیشرفت فناوری یه ویروس اینقدر همه گر شد و همه رو مبهوت خودش کرد و کشت ؟ ما فقط انسان های مدرن فقط بلدیم کامپیوتر بسازیم و اسمارت فون بسازیم و همه رو به بردگی شبکات اجتماعی بکشیم یا اینکه واقعا به پیشرفت های خفن علمی دست پیدا کردیم !؟ اصن این ویروس کرونا توطئه چینی ها و کمونیستا بوده تا ضربه شدیدی به اقتصاد کل دنیا بزنه و همه رو به پایین بشکونه و توی تایم مناسب واکسن و درمان رو اعلام کنه و اقتصاد خودش رو توی رنک جهانی به صدر برسونه و برای سال ها تثبیتش کنه ؟
نه واقعا هیچی نمیدونیم و با قطعیت نمیشه پاسخ داد ولی یه چیز رو باید بدونیم و اونم اینه
تاریخ همیشه تکرار میشه !
منابع من برای این مجموعه مطالب کتاب های زیر است :
- homo deus
ما همیشه با مشکلاتی عجیب غریب دستو پنجه نرم میکنیم . زمانی در گذشته هزارن هزار نفر بر اثر قحطی میمردند یا از بلا های طبیعی و یا بیماری های مسری !
درواقع قحطی اولین دشمن بشر طی چند قرن اخیر بوده و آمار های بسیار وحشتناکی هم به همراه داشته و همچنان هم به همراه داره !
اکثر مردم طی همین دوران اخیر و حتی هم اکنون از قحطی جان خود رو از دست دادن . انسان ها از گرسنگی و یا سوتغذیه یا تغذیه بد جون خودشون رو از دست میدادن یا بر اثر یه اشتباه کوچیک یا یه بد اقبالی میتونست کل یک خانواده و یا مردم یک دهکده رو نابود کنه . مثلا اگر باران یا سیل کشت و زمین های کشاورزی رو از بین میبرد یا دزدی گله از گوسفندان رو به سرقت میبرد!
بد اقبالی و قحطی در ابعاد وسیع منجر به قحطی عمومی شد و دولت ها خیلی ضعیف تر از آنچه بودند که بتوانند این قضیه رو هندل کنن و در نتیجه غذا کمیاب و گران میشد و حمل نقل نیز سرعت خود رو از دست میداد !
بگذارید به سال ۱۶۹۴ سفر کنیم جایی که مردم در فرانسه بر اثر گرسنگی به جنون کشیده شدند !
در april سال ۱۶۹۴ میلادی یک مقام رسمی فرانسوی وضعیت را ینطور اعلام کرد :در شهر Beauvais کل منطقه پوشیده شده بود از انبوهی از مردمانی فقیر که بر اثر گرسنگی و قحطی به تیره روزی و ذلت افتاده بودند و یکی پس از دیگری میمردند . نه کار و پیشه ای داشتند نه پولی که با آن خوراک روزانه خود را تامین کنند برای بقا و تسکین گرسنگی خود چیز های کثیف و گربه و گوشت اسب و دیگر حیوانات آزاد را میخوردند و خود را بر روی انبوهی از مدفوع حیوانات مینداختند! بسیاری از خون گاو های ضبح شده که جاری میشد و آشغال های آشپزخانه ها تغذیه میکردند و بسیاری نیز از علف های هرز که در آب میجوشاندند برای زتده نگه داشتن خود استفاده میکردند .
در تمام فرانسه این صحنه ها دیده میشد و آب های آلوده خرمن هارا در سراسر قلمرو پادشاهی از بین برد . ثروتمندان هم قیمت های کلان و زیادی برای هر غذایی که احتکار میکردند دریافت میکردند و خشنود از این وضعیت بودند و روزانه توده ای وسیع از فقیران جان خود را از دست میدادند.
در میان سال های ۱۶۹۲ تا ۱۶۹۴ ، ۱۵ درصد از کل جمعیت فرانسه درحالی که لویی چهاردهم در حال عیاشی و عشق بازی بود ، مردند .
قحطی روز به روز بیشتر میشد و در سال ۱۹۶۵ به فنلاند رسید و پس از آن اسکاتلند و دیگر مناطق را دربر گرفت و در مجموع کشور های اطراف ۲۰ درصد بر اثر فقر و گرسنگی از بین رفتند . داستان خیلی طولانی و وحشتناکی داره و در کتاب The Pursuit of Glory به طور مفصل درموردش توضیح میده .
تکامل فنی و اقتصادی و پیشرفت روز افزون آن باعث شده امروز حفاظ امنی را ایجاد کند و بشریت را از خطر فقر زیستی بیرون آورده .
ولی قحطی عمومی هنوز در جاهای مختلف دنیا دیده میشود که این بخاطر سیاست های انسانی و کثیف افراد قدرتمند و ثرومتند هست نه بخاطر فجایع طبیعی .
در اکثر دنیا اگر کسی هم بخواد از بیکاری و گرسنگی بمیره حق و بیمه ای داره که میتونه باهاش صرفا زنده بمونه ولی این پروژه های بیمه و امثال آن فقر را ریشه کن نمکند فقط میتونه تا حدی کالری روزانه فرد را تامین کنه !
در بعد اجتماعی ، شبکه های بازرگانی فراگیری خشکسالی و سیل زدگی را به موقعیتی تجاری بدل میکنند و از آن ها بعنوان منافع شخصی نیز استفاده میکنند ولی امروزه اگر کشوری دچار بحران شدید شود حداقل این افراد هستن که کالا های خود را به اسم کمک های بشر دوستانه به کشور های بحران زده ارسال کنند!
فقر باعث اخلالات سلامتی در افراد میشود و کم غذایی نیز امید به زندگی را حتی در مرفه ترین کشور ها کوتاه میکند .
امروز دیگر کسی در فرانسه از گرسنگی و قحطی رنج نمیبره ولی همجنان دنیا درگیر نامنی غذایی هست .
ماجرای فرانسه در سال ۱۶۹۴ و قبل از آن بسیار تلخ است ولی بگذارید یک مثال تلخ دیگر از بجرانی که اولین دشمن بشر است یعنی قحطی بزنم !
از امپراطوری زرد تا کمونیست سرخ !
مثالی مشابه فرانسه سال ۱۶۰۰ برای چین نیز وجود دارد . طی هزاران سال از امپراطوری زرد تا کمونیست سرخ را کمبود غذا تهدید کرد و جان هزاران نفر را گرفت . قضیه بسیار مفصلی داره که شامل لاپوشانی هایی از طرف کمونیست ها نیز بوده که در ادامه این مجموعه مطالب درموردش خواهم گفت و باز به این نکته قحطی چین ارجاع خواهم داد . پس یادتون باشه این قحطی بزرگ چین نیز یک خطا و توطئه نیز بوده که بعدا درموردش میگم .
در سال ۱۹۷۴ کنفرانسی جهانی برای اولین بار در روم شکل گرفت و درمورد سناریو های آخر زمانی نیز پچ پچ هایی شد . نمایندگان میگفتند که چین راهی برای سیر کردن شکم جمعیت میلیاردی خود دیگر ندارد و بسوی نابودی و فاجعه در حال حرکت است .
اما معجزه ای رخ داد و چین با رویکردی متفاوت در سال ۱۹۷۴ قحطی را ریشه کن کرد و به پرورش و خوردن هر جنبنده ای روی آورد !
درواقع چین به دلیل سیاست یک گام بزرگ به جلو (great leap forward) یک تحول اجتماعی-اقتصادی بود که بین سالهای ۱۹۵۸ تا ۱۹۶۰ توسط مائو زدونگ در چین به اجرا درآمد و مردم را درخطر قحطی قرار داد
داستان great leap forward بسیار مفصل هست ولی یکم با این سیاست بیاید آشنا شید 🙂
مائو به عنوان بخشی از سیاست «یک گام بزرگ رو به جلو» علیه گنجشکها اعلانِ جنگ کرد. طبق عقیده مائو گنجشکها غلات مزرعهها را میخورند و مردم را از حاصل کار و زحمتشان محروم میکردند. پس در کنار موشها، پشهها و مگسها، گنجشکها هم یکی از چهار گونهای هستند که باید نابود شوند. مبارزه علیه گنجشکها یکپارچه و کامل بود. هزاران نفر شروع به شلیک به گنجشکها در آسمان کردند. لانههای گنجشکها ویران شد، تخمهایشان شکسته شد و جوجههایشان کشته شدند. کودکان نیز با شکار گنجشکها با تیرکمان به مبارزات کمک میکردند. همچنین برای جلوگیری از فرود گنجشکها به مزرعهها، تمام اهالی شهر درحالیکه ناقوسهایی را به صدا درمیآوردند و بر طبلهای عظیمی میکوبیدند و فشفشه به هوا میفرستادند، بهسوی حومهها رژه میرفتند. عاقبت، جسد بیجان گنجشکها از آسمان فروریخت.
آمار نفسگیر موفقیتهای مبارزات علیه گنجشکها، فیالفور به پناهگاهِ مائو در شهر ممنوعه ارسال شد. تنها در عرض یک روز، مردم شانگهای ۱۹۴۴۳۲ گنجشک را کشتند و در عرض یکسال بیش از یک میلیون گنجشک کشته شدند. عاقبت در سراسر چین گنجشکها به مرز انقراض رسیدند. در همین زمان، ناگهان خطای مائو آشکار شد؛ معلوم شد گنجشکها دقیقاً به اندازهٔ غلات، از حشراتی چون ملخ نیز تغذیه میکردند. وقتی در سالهای ۱۹۶۰، ملخها شروع به نابودی محصولات کشاورزی کردند، جرائمِ گنجشکها بخشوده شد و ساسها جای آنها را در لیست دشمنان مردم گرفتند. اما تا چند سال یکی از واردات چین از اتحاد شوروی گنجشک زنده بود تا دوباره تعادل را به طبیعت برگردانند و جمعیت حشرات را با افزایش تعداد گنجشکها کنترل کنند. تلاشهای اساسی به سرعت شکل میگرفت ولی در بسیاری از موارد نیز اصول غیر علمی کمیتهها و برنامهریزی ضعیف باعث هدر رفتن بسیار از تلاشها و منابع میشد. چندی از تأسیس کمونها نگذشته بود که جریانهای رادیکال شروع به فعالیت کردند و این جریانات زمانی بیشتر تقویت شدند که خبر بدنامی زیستشناس نامی شوروی تروفیم لیسنکو و گلهایش در همه جا پیچید و باعث نارضایتی کسانی شد که در کمونها به تولید گل مشغول شده بودند.
تقریباً ۳۸ میلیون انسان در اثر گرسنگی و کار سنگین طی دورهٔ مشهور به جهش بزرگ به جلو جان خود را از دست دادند تا چین بتواند از غرب پیشی گیرد. رژیم مائو در آن سالها محصولات زراعی کشور را مصادره کرده و آنها را به اروپای شرقی در برابر دریافت جنگافزار و حمایت سیاسی صادر میکرد

که در آینده(در مجموعه مطالب بعدی) میگم چه اشتباه ابلهانه ای باعث شد تا چنین کاری کنند و مردم را به کام مرگ بکشانند!
بالاتر گفتم رویکرد متفاوت چین باعث معجزه شد ! و حالا از قحطی در آمدیم و بسمت پرخوری در حال حرکت هستیم !
پرخوری در حقيقت مشکل بزرگتری از قحطی در اکثر کشورهای دنيا شده است. گفته می شود که ماری آنتوانت در قرن هيجدهم به مردم قحطی زده، که از نبود نــان رنج می بردند، توصيه می کرد که کيک بخورند. امروزه فقرا ايـن توصـيه را بـه معنـای واقعی کلمه بکار می بندند. در حالی که ثروتمندان ساکن بــورلی هيلــز ســالد کــاهو، توفوی بخارپز با کينووا تناول می کنند، مردم در محله های فقر نشــين و اقليت نشــين کیک توینکی ، پیتزا و همبرگر در خود فرو میکنند ! در حال حاضر بیش از ۲ میلیارد نفر در جهان اضافه وزن دارند که برآورد میشود در سال ۲۰۳۰ بیش از نیمی از مردم دچار اضافه وزن شوند!
درسال ۲۰۱۰ گرسنگی و فقر یک میلیون نفر را از پای در آورد در حالی که چاقی ۳ میلیون نفر را به کشتن داد و سالانه این رقم درحال افزایش است که این وابسته به Global Burden of Disease Study است .
درواقع به لطف برگر های مک دونالد و مرغ های خوشمزه kfc و نوشابه های خفن کوکاکولا و پپسی مرد سالانه بیش از قبل به پرخوری و چاقی و دیابت مبتلا میشوند و در مجموع انسان هایی که بر اثر قحطی کشته شدند این آمار در حال پیشی گرفتن است ولی چرا دنیا هیچ اعتراضی با آن ندارد ؟ فریب تبلیغات کوکاکولا رو آیا خورده اید؟ برگر های مک دونالد خیلی خوشمزه اند و صنعت فست فود که جان هزاران نفر را روزانه میگیرد برایتان خیلی خوشایند شده نه ؟
تجارت کثیف فست فود با تبلیغات بسیار زیبا و گسترده امروزه برای کودکان شما و حتی خود شما در آینده نزدیک تبدیل به یک دشمن و هیولا خواهد شد و نظام سرمایه داری خیلی زیبا اون رو جلوه میده چون برگر های و پیتزا ها بسیار خوشمزه ان ولی به جه قیمتی ؟!
ولی در پشت پرده خوراک آقایان کت شلواری بسیار سالم تر از آنچه که فکر میکنید هست !
کمی به این موضوع فکر کنید و منتظر مطلب بعدی و دشمن بعدی بشریت یعنی بیماری های عفونی باشید ! توی مطلب بعدی حقایق بسیار شوکه کننده ای واستون خواهم گفت !