خب بالاخره قسمت چهارم این سر آموزشی رو دارم مینویسم ، میدونم خیلی طول کشید تا رسیدیم به قسمت چهارم درصورتی که کلش رو می شد تو ۱۵ روز نوشت و تمام کرد ولی باور کنید کشور عزیزم جایی نیست که آرامش رو بهمون بده و با دل خوش مطلب بنویسم و بقیه رو راهنمایی کنم. همین دیروز بود که داشتیم با تحریم های آمریکا کنار میومدیم که وزیر جوان نالایق ارتباطات اومدن از داخل یه سری تحریم هارو در نظر گرفتن و دیگه هیچ وی پی ان یا فیلت.ر شکنی کار نمیکرد ! در به در دنبال یه فیل شکن خوب بودیم تا اون اومد درست شد چندین ماجرای دیگه رو هم پشت سر گذاشتیم ولی عمو سانسورچی بیخیال نشد .تا اینکه یک شب سرد پاییزی با نظر خیلی کارشناسانه سران قوا بنزین گرون شد و بعد همه جا آتش گرفت و بعد هم قطعی وسیع اینترنت !

میبینین ؟ یه روز خوش هم اینجا نمیشه داشت .به هر حال با تمام فشار های کنونی عمو سانسورچی این مطلب رو دارم مینویسم .

بگذریم ! زمینه های یوایکس بسیار متنوع هست ، طراح های یو ایکس هم عادت دارن بگن ما رنج وسیعی از مهارت هارو داریم . حتما شما هم دیدید که این ادعا رو اکثرشون دارن !

تو این قسمت نگاهی به مهارت های آسون و سخت زمینه UX میخوایم بندازیم اگه قرار باشه تبدیل به طراح تجربه کاربری یا UX بشید .

این پست شامل قسمت های زیر هست :

  • معرفی موزیک
  • مهم ترین مهارت های soft و آسون واسه طراحان UX چیان ؟
  • مهمترین مهارت های سخت چیا هستن ؟
  • تصور و باور های غلط مشترک درباره مهارت طراحی UX
  • مشق و تمرین

به یاد تمام افرادی که توی ماجرای گرونی بنزین جون خودشون رو از دست دادن و بعد هم توی رادیو و تلویزیون ازشون چهره شیطانی ساختن ! نوامبر را فراموش نکنید .

مهم ترین مهارت های Soft و آسون واسه طراحان UX چیان ؟

مهارت های soft تلفیقی از خصوصیات فردی و اجتماعی و رولبط اجتماعی هست . اینجور مهارتا سختر شناخت و تشخیصشون از مهارت های فنی سخت تر هست ولی به طور بدیهی در محل کاری که قرار میگیرید خود به خود ارتقا پیدا میکنن . به عنوان یه طراح یو ایکس هم باید با چندین تیم کار کنید و هم با تیم اجرایی پروداکت . اینجاست که مهارت هایی که معروفن به soft تاثیر خودش رو میزاره . .بارین نگاهی دقیق تر نسبت به این موضوع مهارت های soft که یک UX دیزاینر باید داشته باشه بندازیم .

ارتباطات

یو ایکس دیزاینر تایم زیادی رو باید برای ارائه به مشتری ها و سرمایه گذارها صرف کنه ، همچنین مصاحبه با کاربران و همکاری با تیم های توسعه و طراحان دیگر بخشی از کار هایی هست که یو ایکس دیزاینر در محیط کار با اونا درگیره پس ارتباطات یه طراح یو ایکس بسیار نقش مهمی را بازی خواهد کرد. برای همین برحسب الویتش من ارتباطات رو اولین مورد ذکر کردم . همچنین نیازه که طراحان یو ایکس ایده هاشون رو به وضوح برای بقیه افراد توضیح بدن .

یکدلی

این قلب طراحی کاربر محور هست . اگر موقعی تصمیمی برای هدایت محصول و یا سرویسی گرفته شد این نقش شماست که بعنوان طراح یو ایکس از کاربران دفاع کنید . نیازه که شما جا پای کاربران بگذارید و از دیدگاه آن ها به محصول نگاه کنید .

این سوالات را بپرسید ؟ اونا برای استفاده از این محصول شما قراره به چی برسن ؟ نقاط مشکل یا pain point های اونا چیه ؟هدفشون از کار با سرویس شما چیه ؟

همدلی با کربر به شما و دیگر افرادی که با آن ها کار مکیندی این اجازه رو میده که محصول و خدمات بهتری را ارائه دهید .

تشکیلات سازمانی

طراحان UX با اسناد و داکیومنت های زیادی و دیزاین های آماده تحویل زیادی سروکار دارند ، از خلاصه طراحی ، نتایج تحقیقات و نتایج مصاحبه ها گرفته تا وایرفریم ها و پروتوتایپ ها و طرح های اختصاصی !

بخاطر همین طراحان UX باید خیلی سازمان یافته باشند . نه برای کار خودشون بلکه برای کار با دیگر تیم ها نیز با organize شده رفتار کنند . در نهایت کار یو ایکس دیزاینر ها بدست اعضای تیم دولوپ و … و سرمایه گذاران خواهد رسید پس بعنوان طراح یو ایکس و تجربه کاربری که با حجم کار وسیعی سرکار دارید, نیازه که سازمان یافته شده کار کنید !

مهمترین مهارت های سخت چیا هستن ؟

مهارت های سخت شامل مهارت های فنی و فانکشنال میشه کا واسه شغلتون بهش نیاز دارید .برخلاف مهارت های soft که توضیحشون دادم این نوع مهارت ها از نظر شغلی خاص هستن و معمولا بر اساس عملکردتون اندازه گیری میشن . سوال اینجاست مهرات های اصلی و کلیدی که طراحان UX باید داشته باشن چیاس ؟ پس بیاین به بررسیشون بپردازیم !

User research

تحقیقات دقیق میتونه عامل تعیین کننده تجربه کاربری ای از بین عالی تا بیخود باشه .  User research نقش بسیار مهمی توی پیدا کردن نیاز های کاربر و بهتر کردن تجربه کاربری بازی میکنه .

بعنوان یه طراح UX نیازه که تست کاربران ، مصاحبه ها ، پرسشنامه ها و روی گروه ها تمرکز کنید! پس نیازه که مهارت تحقیق و آنالیزتون رو بهتر و بهتر کنید در قدم اول .

Information architecture

همونطور که توی قسمت قبلی آموزش گفتم معماری اطلاعات روی موثر تر کردن اطلاعات و معنابخشی به اطلاعات خام و و سازماندهیشون تاکید داره . با توجه به حجم عظیمی از اطلاعات که حالا توی وب در دسترس ما هست نقش معماری اطلاعات بیش از پیش مهم شده . طراحان UX باید قانون و قواعد  information architecture را به ترتیب یاد بگیرن تا بتونن site maps و لیبل های سیستمی و همچنین ساختار نویگیشن (navigation) را بهبود ببخشن و تولید و پیاده سازی کنن .

Wireframing and prototyping

یه مهارت اساسی دیگه برای طراحان UX ، خلق وایرفریم ها و پرتوتایپ! وایرفریم و پرواوتایپ ها به طراحان این امکان رو میدن که سریع با ایده هاشون ارتباط بگیرن و اونارو تست کنن و میتونه از رنج با دست کشیدن این وایرفریم ها تا پیاده سازی ماک آپ متفاوت باشه . هنگامی که شما میخواین طراحی UX رو در جایی استارت بزنین کارفرما از شما میخواد که با ابزار های مختلف وایرفریم و پروتوتایپ طراحی کنید پس نیازه که با ابزار های طراحی وایرفریم کار کنید و مهارت های لازم رو به صورت تجربی کسب کنید .

تصور و باور های غلط مشترک درباره مهارت طراحی UX

باور اشتباهی که وجود داره بین طراحان اینه که شما باید زیبایی شناسی را به طور طبیعی بلد باشید یا با sketchbook جادو کنین ! درصورتی که اینطور نیست !

درواقعیت ایجاد یک برنامه زیبا و کاربردی فراتر از زیبایی شناسی بصری است .

UX در مورد روند و پروسه طراحی و نحوه هدایت نیاز های کاربران می باشد چیزی فراتر از زیبایی محصول نهایی ! درواقع روند طراحی بصری محصول توسط طراح UI انجام میپذیره .

یه طراح UI بیشتر مسئول زیبایی یه محصوله تا پروسه و ساختار پشت برنامه .در صورتی که یک طراح UX تمام عناصری رو در نظر میگیره که برای تجربه بهتر کاربر دخیل هستن در سیستم.

یه مقایسه خیلی خوب برای توضیح رابطه UI و UX وجود داره ، اونم اینه که رابطه UI و UX مثل یه خونه اس : UX تو این خونه شامل پایه ها ، ستون ها و ساختار و فریم بندی هاس درحالی که اجزای UI چیزهایی مثل کاغذ دیواری ، رنگ ها و طراحی داخلی هستن !

مشق و تمرین

سعی کنید یه ایده واسه خودتون در نظر بگیرید و وایرفریم اش رو روی کاغذ پیاده سازی کنید و روابط بین صفحات را مشخص کنید .

یادتون نره این مطلب رو بین دوستانتون یا همکارنتون منتشر کنید . فراموش نکنید که انتشار مطلب و مطلع کردن بقیه افراد کاری مقدسه ! 🙂